Lewis Hamilton, hotărât să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul general

Embed:

Lewis Hamilton este determinat să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul general după Marele Premiu al Canadei la Formula 1. El a declarat că a trecut peste eroarea din etapa trecută şi e gata să obţină o nouă victorie. 

Lupta pentru titlul mondial a devenit mai echilibrată după eroarea de strategie comisă de Mercedes în Marele Premiu al statului Monaco. Atunci, Hamilton a încheiat cursa pe locul trei după ce a intrat încă o dată la boxe după apariţia Safety Car-ului.

Hamilton are doar zece puncte avans în clasamentul general faţă de Nico Rosberg. Britanicul spune că în Canada va încerca să-şi îmbunătăţească rezultatul.

"Lucrurile stau bine în echipă. Există entuziasm înainte de a participa la cursa din acest week-end. Voi încerca să continui evoluţia bună de până acum", a spus pilotul Formula 1 Lewis Hamilton. 

Circuitul stradal de la Montreal beneficiază de nu mai puţin de cinci zone în care piloţii sunt obligaţi să frâneze rapid. În cinci dintre cele şapte zone, piloţii vor fi nevoiţi să frâneaze având o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

"Atât de multe lucruri s-au întâmplat cu mine pe acest circuit. Însă mereu am avut evoluţii foarte bune aici, am concurat cu succes. Sper că şi de această dată va fi totul bine", a declarat pilotul Formula 1 Felipe Massa. 

"Am avut parte de câteva curse bune aici. În 2012 am fost pe podium, anul trecut am fost foarte aproape de a câștiga cursa, însă, din păcate, am avut unele probleme, după care a urmat incidentul cu Felipe Massa. Până atunci am avut o evoluţie bună şi am fost aproape de a câştiga", a spus pilotul Formula 1 Sergio Perez. 

15 dintre cele 35 de ediţii ale Marelui Premiu al Canadei au fost câştigate de pilotul care a plecat din pole position. După anul 2000, acest lucru s-a întâmplat de numai cinci ori. McLaren este echipa cu cele mai multe victorii în Canada, 13.

Marele Premiu al Canadei va avea loc duminică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu