Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes a câştigat, duminică, Marele Premiu al Canadei

Embed:

Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes a câştigat, duminică, Marele Premiu al Canadei, a opta etapă Campionatului Mondial de Formula 1. Britanicul a fost urmat în clasament de coechipierul şi campionul mondial en-titre Jenson Button. Podiumul a fost completat și de către pilotul scuderiei Ferrari, Fernando Alonso.

Hamilton, care a ocupat prima poziţie a grilei de start - o premieră pentru acest sezon, a dominat cursa de la Montreal. Sebastian Vettel şi Mark Webber, oamenii de la Red Bull, au plecat de pe locurile doi şi trei, în faţa lui Fernando Alonso şi a lui Button, însă australianul Webber a fost retrogradat până pe poziţia a şaptea pentru că a schimbat cutia de viteză a monopostului său.

Dacă Button a încheiat cursa din Canada pe locul secund, poziţia a treia i-a revenit lui Fernando Alonso, care i-a întrecut pe Vettel, Webber şi Nico Rosberg.

Victoria din cursa canadiană l-a urcat pe Hamilton în fruntea ierarhiei piloţilor, cu 109 puncte acumulate, trei mai multe decât Button, aflat pe poziţia secundă. Fostul lider Webber a coborât pe locul trei cu 103 puncte, iar Fernando Alonso se află pe patru, cu 94 de puncte.

McLaren-Mercedes şi-a consolidat locul întâi la constructori, cu 215 puncte, iar pe poziţiile următoare se situază Red Bull cu 193 de puncte şi Ferrari cu 161 de puncte.

Formula 1 va reveni în Spania, pentru Marele Premiu al Europei, care se va desfăşura la Valencia, pe 27 iunie.

Lasă un comentariu