Lewis Hamilton a triumfat în Marele Premiu al Japoniei

Embed:

Lewis Hamilton, pilotul britanic de Formula1 al echipei Mercedes a triumfat în Marele Premiu al Japoniei, a 17-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Deţinătorul titlului a înregistrat a patra victorie consecutivă şi a noua în actualul sezon.

Pornit din pole position, Hamilton a avut un parcurs perfect pe circuitul de la Suzuka şi a câștigat cursa fără prea mari emoţii. El a fost urmat de colegul său de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, iar pe cea de-a treia treaptă a podiumului a urcat olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Pilotul Scuderiei Ferrari, neamţul Sebastian Vettel, a finișat doar al şaselea, fiind implicat într-un acroșaj cu Verstappen în debutul cursei.

Australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull a avut o revenire spectaculoasă: a început cursa din poziția a 15-a și a terminat pe locul patru.

Hamilton este liderul clasamentului general cu 331 de puncte. Acesta are 67 de puncte avans faţă de principalul urmăpritor, Sebastian Vettel.

Următoarea etapă se va disputa pe 21 octombrie în Statele Unite ale Americii, pe ”Circuit of The Americas” din Austin, statul Texas.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu