Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Malaeziei după o cursă dominată cap-coadă

Embed:

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Malaeziei după o cursă dominată cap-coadă. Podiumul de la Sepang a fost completat de Nico Rosberg, care a rămas lider în clasamentul general, şi de campionul sezonului trecut, Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton a condus cursa din primul până la ultimul tur şi a obţinut, astfel, cea de-a 23-a victorie din carieră, cu un timp total de o oră 40 de minute şi 25 de secunde. Britanicul a dedicat succesul victimelor avionului prăbuşit acum trei săptămâni în Oceanul Indian.

"După un weekend atât de greu şi o iarnă atât de lungă, dar cu un public minunat şi cu o echipă puternică, ca Mercedes, am obţinut acest rezultat. Sunt atât de mulţumit şi aş vrea să dedic victoria victimelor tragediei de acum trei săptămâni şi familiilor acestora", a declarat pilotul echipei Mercedes Lewis Hamilton.

Colegul de echipă al lui Hamilton, Nico Rosberg a terminat cursa pe locul doi şi a rămas lider în clasamentul general. După două etape, germanul are 43 de puncte şi este urmat în top de Hamilton, care are 25 de puncte. Locul trei în cursa de la Sepang i-a revenit campionului sezonului trecut, Sebastian Vettel, de la Red Bull, care a urcat pe locul şapte în clasamentul general.

Fernando Alonso a ajuns al patrulea, fiind urmat de către Nico Hulkenberg şi Jenson Button. Felippe Massa, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen şi debutantul din Rusia, Daniil Kviat sunt ceilalţi piloţi din top zece care au obţinut puncte la Sepang.

Următoarea etapă a sezonului va avea loc pe 6 aprilie, la Bahrain.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu