Lewis Hamilton a câştigat cea de-a şaptea cursă în Marele Premiu al Canadei

Embed:

Premieră în Formula 1! Lewis Hamilton, pilotul britanic de la McLaren, s-a impus în Marele Premiu al Canadei de la Montreal şi a devenit astfel al şaptelea cîştigător diferit în tot atâtea curse desfăşurate în sezonul 2012. Campionul mondial din ultimii doi ani, germanul Sebastian Vettel de la Red Bull, a terminat abia pe locul 4.

Acesta este un record istoric, pentru că din 1950 încoace, de când a luat naştere Campionatul Mondial de Formula 1, nu s-a mai întâmplat ca într-un sezon de Formula 1 primele şapte Mari Premii să fie câştigate de piloţi diferiţi.

Hamilton a fost urmat de francezul Romain Grosjean de la Lotus Renault şi de mexicanul Sergio Perez de la Sauber. Campionul mondial din ultimii doi ani, germanul Sebastian Vettel de la Red Bull, a terminat pe locul 4, iar pilotul celor de la Ferrari, spaniolul Fernando Alonso a sosit pe locul 5.

Astfel Alonso a pierdut primul loc in clasamentul general în faţa lui Hamilton, pilot care a acumulat un total de 88 de puncte, cu doua mai multe decat Alonso. Al treilea este Vettel cu 85 de puncte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu