LEONID MANAKOV, DECLARAŢII PROVOCATOARE LA ONU: Chişinăul încalcă drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană

Embed:

Ministerul de Externe condamnă şi califică drept provocatoare acuzaţiile potrivit cărora Chişinăul încalcă drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană. Un discurs cu mai multe învinuiri a fost rostit chiar în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, de către aşa-zisul reprezentant al Tiraspolului la Moscova.

În acest sens, diplomaţia moldovenească va reitera demersul către conducerea Federaţiei Ruse ca să sisteze activitatea controversatei reprezentanţe de la Moscova a "Fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale „Transnistria", care se pretinde a fi o reprezentanță oficială a regiunii. 

"Autoritățile moldovenești restricționează drepturile transnistrenilor la libertatea de mișcare, securitatea și integritatea personală, inițiativa antreprenorială și de muncă, educația și alegerea profesiei, activitatea economică externă și comunicarea la nivel internaţional", a spus LEONID MANAKOV, reprezentantul Tiraspolului la Moscova.

Aşa-zisul reprezentant al Tiraspolului la Moscova, Leonid Manakov, a mai solicitat deschiderea unei reprezentanţe oficiale a ONU în stânga Nistrului.

Ministerul de Externe a anunţat, într-un comunicat de presă, că se încearcă denaturarea acţiunilor întreprinse în permanenţă de către Republica Moldova privind respectarea şi apărarea drepturilor omului pe întreg teritoriul ţării noastre, inclusiv în regiunea transnistreană. Diplomaţia moldovenească a calificat drept provocatoare astfel de discursuri rostite de la tribuna unei organizaţii internaţionale.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe consideră absolut inadmisibilă utilizarea de către exponenții regimului anticonstituțional de la Tiraspol a unor organizații neguvernamentale din Federația Rusă drept paravan în scopuri politice ce ar conlucra cu structurile ONU." 

De aceea, va reitera demersul autorităţilor moldoveneşti către conducerea Federaţiei Ruse privind sistarea activităţii controversatei reprezentanţe de la Moscova, deschisă în luna ianuarie.

Chişinăul şi Tiraspolul au semnat în timpul Guvernului Filip mai multe protocoale, care au permis înmatricularea maşinilor din regiunea transnistreană, prin oferirea unor numere neutre la ghişeele Agenţiei Servicii Publice, deschise la Tiraspol şi Râbniţa.

Astfel, acestea pot circula fără restricţii peste hotare. De asemenea, diplomele de studii, eliberate de Universitatea de la Tiraspol, sunt recunoscute de către Chişinău.

În acelaşi timp, după o pauză de 25 de ani, a fost deschis podul peste Nistru, care face legătura între satele Gura Bâcului şi Bâcioc, fiind eliminate astfel anumite bariere de circulaţie ale cetăţenilor de pe ambele maluri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu