Leonid Bujor şi Valeriu Cosarciuc au enumerat realizările şi nereuşitele în învăţământ şi agricultură

Embed:

La final de mandat în Guvernul Filat, miniştrii dau raportul la Publika TV. Despre realizări şi nereuşite astăzi au vorbit în Ţara lui Dogaru, Ministrul Educaţiei, Leonid Bujor şi cel al Agriculturii, Valeriu Cosarciuc. Ambii apreciază că în perioada mandatului s-a pus temelia unor schimbări şi speră că succesorii lor vor adopta principiul continuităţii.

Profesoara de educaţie fizică, Nelea Scoferţă, predă de doi ani şi fizica într-o şcoală din raionul Drochia. Nu are studii de specialitate. A terminat, de altfel două facultăţi, care nu au nicio legătură cu fizica.

În agricultură lucrurile stau la fel de prost. Arături cu plugul tras de cal, semănatul cu boabele din traistă, lucrări agricole cu sape şi hârleţe mâncate de rugină. Lucrează exact cum o făceau şi bunicii sau străbunicii lor.

Recolta a fost bună - două tone de struguri şi trei de cereale. N-au vândut un strugure - pentru că n-au avut unde sau cui. Iar cerealele s-au transformat în hrană pentru animale. Cheltuielile lor - 3000 de lei. Subvenţia totală - 56 de lei.

Nu toţi ţăranii care au solicitat subvenţii le-au şi primit, spune Cosarciuc. Ministrul a explicat că din cauza dizolvării Parlamentului, Legea bugetului nu a fost modificată. Astfel nu a fost posibilă nici completarea fondului de subvenţionare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu