Leonid Bujor a venit cu un mesaj pentru părinți, îndemnându-i să nu mai ofere bani profesorilor

„Dragi părinți, cerșetătorii nu stau pe la catedre. Cerșetătorii stau în stradă. La catedră stau profesori, care au altă funcție”, a afirmă astăzi Leonid Bujor, ministrul Educaţiei al Republicii Moldova, în cadrul emisiunii Țara lui Dogaru, realizată la Publika TV.

Acesta susține că acum trei săptămâni în urmă, a semnat un ordin în care cere atât părinților, cât și profesorilor să nu se strângă nici un leu pentru examenele de competență de la sfârșitul anului școlar.

Totodată, Leonid Bujor a venit și cu un mesaj pentru cei care au copii ce frecventează instituțiile de învățământ: „Stimați părinți, bunei, bunici, cei care întrețin copii, vă mulțumesc pentru sprijinul material pe care îl oferiți școlilor în care studiază copiii Dvs., dar în același timp vă cer să oferiți acești bani doar persoanelor competente, membre a organizațiile sindicale școlare. Corupția a pătruns în toate domeniile administrative”.

Salariul pedagogilor a fost unicul salariu majorat din sfera bugetarilor. Acesta a fost mărit în mediu cu 24% și a atins suma de 2136 lei, ceea ce îi ridică la un salariu mediu pe economie. Tinerii profesori, care au o experință de muncă mai mică de 3 ani, au avut parte de un spor de 47 % la salariu.  Pentru cei care activează de la 3 la 5 ani în domeniul învățământului, salariul li s-a majorat în mediu cu 29 %. Iar cei  care au cea mai mare experiență sau au grade didactice au beneficiat doar de 16 % ca adaos la salariu.

 

Lasă un comentariu