Lenin, în verde neon, face pipi în centrul Cracoviei. Polonezii l-au readus în piaţă pe "conducătorul proletariatului mondial" (GALERIE FOTO)

Pe piaţa principală din oraşul polonez Cracovia, care a poartă numele preşedintelui american Ronald Reagan, a apărut în havuz sub formă de monument al lui Lenin. Şi poate că nu ar fi nimic de mirare aici --  monumentul este o copie exacta a unei statui gigante a liderului revoluţiei bolşevice – dar de această dată Lenin face... pipi!

Potrivit radiokrakow.pl, vechiul monument al lui Lenin a fost demontat în decembrie 1989, dar în cadrul unui festival de artă, care a demarat la Cracovia pe 6 iunie, o nouă construcţie – mai mică şi de culoare verde neon – a fost instalată în piaţă.

Sculptura a fost numită "Havuzul Viitorului" şi a suscitat dispute contraversate: unora Lenin care face pipi le trezeşte râsul şi bucuria, iar alţi polonezi consideră că Lenin nu trebuia reîntors în genere, chiar şi sub formă de havuz, dar s-au găsit şi din cei care protestează împotriva luării în derâdere a revoluţionarului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu