Lemnele de foc, MAI SCUMPE! Află cât va costa un metru ster

Embed:

Veste proastă pentru moldovenii care se încălzesc iarna cu lemne. Un metru ster costă cu 100 de lei mai mult decât anul trecut. Comercianţii din pieţele din Capitală nu exclud că preţul ar putea să mai crească în ajunul sezonului rece. 

Grigore Pşendrea din satul Tohatin, municipiul Chişinău, s-a asigurat cu lemne de foc încă din primăvară. Pentru un metru ster el a plătit 700 de lei, cu 100 de lei mai mult decât anul trecut.

"Iată aici sunt zece metri cubi de lemne şi de acum trebuie să mă apuc să le despic să mă pregătesc de iarnă. Mai de cu vreme am cumpărat că atunci când vine sezonul încălzirii ele se scumpesc, tare se scumpesc. Dar mai din primăvară sunt puţin mai ieftine", a relatat locuitorul satului Tohatin, municipiul Chişinău, Grigore Pşendrea.

Iar vecinul său, Tudor Ciurea, spune că iarna aceasta nu va cheltui bani pentru lemne şi asta pentru că i-au mai rămas de anul trecut.

"Anul acesta nimic n-am cumpărat. Mai avem de anul trecut, de acasă ce a mai putrezit, scânduri, am mai tăiat un nuc bătrân pe care l-am avut. De pe an ce trece se scumpeşte. Ce să faci? Aşa e viaţa. Trebuie să ne încălzim că vine iarna şi e frig", a spus locuitorul satului Tohatin, municipiul Chişinău, Tudor Ciurea.

Comercianţii din pieţele din Capitală spun că preţurile ar mai putea creşte în ajunul sezonului rece.

"850 de lei zece metri cubi de lemne  tăiat, dar netăiat - 700, 750 de lei. Salcâm nu prea este, nu sunt tăieri acum şi nu ştim ce preţ va fi, ar putea să se scumpească iar", a specificat comerciantul, Ion Evciuc.

Deocamdată, Ministerul Mediului nu a anunţat ce cantitate de lemne de foc va fi plasată pe piaţă în acest an şi nici preţul de vânzare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu