Legislatorii au făcut ieri ultima şedinţă din acest an

Embed:

După jumătate de an, timp în care "au muncit în sudoarea frunţii", deputaţii au intrat, oficial, în vacanţă. De la ultima şedinţă, cu 21 de proiecte pe ordinea de zi, nu au lipsit supărările, dar şi glumele. În timpul discuţiilor despre majorarea numărului membrilor CSM, deputaţii PAS şi PPDA au părăsit sala de şedinţe.

"Noi am ieşit să arătăm un semnal de dezaprobare faţă de ce se discută şi faţă de modul în general cum se iau decizii în această clădire", a spus deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

La un moment dat, sala de şedinţe a legislativului a rămas goală.

"Dar nu văd fracţiunile să fie prezente în sală. Se anunţă o pauză de 15 minute", a spus preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Deputaţii s-au întrecut în discursuri înflăcărate despre totalurile anului politic.

"Anul 2019 va intra în istoria ţării şi a parlamentarismului ca anul controverselor. Un distins domn din această sală ne vorbea despre dragostea în politică, dar în politica noastră nicio istorie nu ţine prea mult, mai ales atunci când ea nu este bazată pe lucruri durabile", a spus preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu.

Iar colegul său, preşedintele fracţiunii PPDA, Alexandru Slusari, pe lângă regretele anunţate, a vorbit despre cea mai mare dorinţă a lui.

"Să nu întâlnim şi anul 2021 cu felicitările televizate de la Dodon la Revelion", a spus preşedintele fracţiunii PPDA, Alexandru Slusari.

Dumitru Diacov i-a îndemnat pe deputaţi să se gândească mai mult la doleanţele oamenilor şi mai puţin la discursuri politice.

"Uitaţi-vă câtă demagogie politică la noi se face. Voi vă consideraţi partide de dreapta, dar ce promovaţi de a tribuna asta? Nu mai lozinci nu socialiste, dar aproape comuniste", a spus preşedintele fracţiunii PDM, Dumitru Diacov.

Şi socialistul Vlad Batrâncea vrea ca deputaţii să fie mai harnici.

"Doresc din tot sufletul ca în anul 2020 să facem mult mai multe lucruri concrete pentru parlament, mai multă înţelepciune, mai mult să vorbim despre adevăr al 100%", a spus preşedintele fracţiunii PSRM , Vlad Batrîncea.

La încheierea sesiunii, aleşii poporului au intonat imnul de stat alături de Capela Corală "Doina". Pentru a nu greşi versurile, parlamentarii aveau în faţă textul scris de Alexei Mateevici.

"Eu aş presupune că sunt care nu-l cunosc", a spus deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Camerele video au surprins momentul în care colegul său, deputatul PPDA, Chiril Moţpan, trage cu ochiul în foaie.

În sesiunea de toamnă au fost adoptate 159 de acte legislative, dintre care 73 de legi și 100 de hotărâri, iar conform datelor preliminare 81 de proiecte au fost aprobate în prima lectură.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu