Legislativul va adopta un calendar al audierilor parlamentare în sesiunea de toamnă 2017

Legislativul va adopta un calendar al audierilor parlamentare, planificate pentru sesiunea de toamnă 2017. Deputații vor evalua impactul pachetelor legislative adoptate de Parlament și rezultatele reformelor aflate în curs de desfășurare.

Anunțul a fost făcut la întrevederea Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muižnieks, aflat într-o vizită în țara noastră.

La inițiativa Președintelui Parlamentului, Comisia juridică, numiri și imunități va organiza audieri publice pe marginea noului Regulament privind modul de publicare a hotărârilor judecătorești pe portalul național al instanțelor de judecată, aprobat ieri de Consiliul Superior al Magistraturii.

Andrian Candu a precizat că dacă în urma audierilor se va stabili că documentul are nevoie de îmbunătățiri, atunci va fi expediat Comisiei de la Veneția pentru expertizare.

Speakerul Andrian Candu a menționat că prioritățile de guvernare vizează nu doar reformele în domeniile economic și social, ci și în privința respectării drepturilor omului.

La rândul său, Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muižnieks a încurajat continuarea eforturilor în vederea respectării drepturilor omului în Republica Moldova.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu