Legislativul doreşte să-şi reconfirme susţinerea deplină faţă de integrarea europeană

Embed:

Parlamentul va aproba, la prima şedinţă din noua sesiune, o hotărâre privind stabilirea unui plan de realizare a acţiunilor, prevăzute în Acordul de Asociere.

Astfel, Legislativul doreşte să-şi reconfirme susţinerea deplină faţă de integrarea europeană. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Coaliției de Guvernare din Republica Moldova, care a avut loc marţi seara.

Discuțiile s-au axat şi pe proiectele de lege care vor fi puse pe agenda primelor ședințe ale Parlamentului din sesiunea de primăvară – vară.

Anterior, președintele țării, Igor Dodon, a spus că va cere denunțarea Acordului de Asociere. În replică, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat că susține continuitatea parcursului european și a propus ca majoritatea parlamentară să aprobe un document care să reconfirme acest vector de dezvoltare a țării.

Acum o lună, premierul Pavel Filip a menționat că 74 la sută din sarcinile privind realizarea Planului Național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere în anii 2014 - 2016 au fost îndeplinite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu