Legile votate de Parlament în ultima şedinţă ar putea avea consecinţe grave, cred unii analişti

Embed:

Activitatea Parlamentului a fost mai puţin eficientă în această sesiune. Deputaţii au votat legi la pachet, fără să le dezbată suficient, iar consecinţele nu vor întârzia să apară. Este opinia mai multor analişti, invitaţi la Fabrika.

"Cred că vor apărea anumite discuţii asupra anumitor legi, pentru că nu au fost suficient dezbătute, ar putea să apară neînţelegeri", este de părere politologul Vasile Croitoru.

"Deputaţii nu reuşesc să intre în esenţa legilor pe care ei le discută, le adoptă. Majoritatea deputaţilor nu prea citesc proiectele de legi pe care le votează. Eu cred că 10 % e extraordinar de mult", a spus avocatul Vitalie Nagacevschi.

Referindu-se la demiterile votate în plen, unii analişti consideră că sunt ilegale.

"Dincolo de aceste demiteri, sunt nişte încălcări flagrante, grave. Este un exemplu pentru următoarele generaţii de politicieni, ori să curmeze asta şi să-i amendeze", consideră fostul ministru al Apărării Valeriu Pleşca.

"Pentru tot ce s-a întâmplat în Parlament, eu îl consider unul din cel mai slab, prin eficienţă, multe lucruri, inclusiv a gradului de nerespectare a spiritului legislativ", a spus directorul Institutului de Studii Europene din Moldova, Viorel Cibotaru.

Ultima şedinţă a Legislativului din sesiunea primăvară a durat aproape 14 ore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu