Legile pe care nu le observăm: Despre Dumnezeu, trend-uri, impozite și democrație

LEGILE PE CARE NU LE OBSERVĂM: despre Dumnezeu, trend-uri, impozite și democrație

Sâmbătă, 3 decembrie va avea loc un eveniment care încorporează conferința, discuția și performance-ul la tema  „LEGILE PE CARE NU LE OBSERVĂM: despre Dumnezeu, trend-uri, impozite și democrație”. Un dialog contructiv, bazat pe argumente, despre percepția și rolul religiei în societate.

Evenimentul va începe la ora 10.30, la Leogrand Convention Centre, Sala Răut, dar înregistrarea participanților începe de la 10.00.

Vorbitori:

Dr Petre Guran, director ICR, profesor Princeton, fondator al școlii Great Books College de la Bunești - „Despre democrație, creștinism și democrație creștină

Dr Petru Negură, Lector UPM "Ion Creangă"(Chişinău), analist social, doctor în sociologie, E.H.E.S.S. (Paris) - Stat versus Biserică? Reflecții asupra unor experiențe de laicizare și secularizare în Franța, Turcia și URSS (sec. 19-20)

Valeriu Nistor, co-fondator și director al firmei de Management și Investiții SOAR, co-fondator al Fundației Creștin-Democrate din România, fost director XEROX în Austria și în România - Integritate și încredere: din nou despre spiritul capitalismului

Alex Cosmescu,  filosof practician  -Dincolo de credințe. Religie și practici sociale

Canon Dr Michael Bourdeaux,  Președinte de Onoare al Institutului de studiere al religiei în URSS Keston, deținător al premiului Templeton, echivalentul în spiritualitate al Premiului Nobel - Ortodoxie, catolicism, protestantism. Rolul religioșilor în URSS și în societățile post-sovietice

Moderatorul discuției va fi Marcel Spătaru.

Conferința și discuția va fi urmată de un performance-ul  Baptism of FIRE (battle zero) de Viorel Pahomi și Paula Erizanu; Cu Iana Lazăr, Olesea Sfeclă și Alina Stoianov.

Evenimentul este organizat cu suportul financiar al Institutului Cultural Român și al Fundației Konrad Adenauer.

Accesul la eveniment se face în bază de invitații. Trimiteți un email cu datele dvs. (nume, vârstă, studii/muncă și de ce doriți să participați la eveniment) pe ospoon.eu@gmail.com și vă vom trimite invitația dvs.!

Un eveniment organizat de ospoon.eu


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu