Legi aspre în fotbalul din Turcia

Cele mai dure pedepse se dau în Turcia. Aici huliganismul se va pedepsi cu închisoare de până la 12 ani! Despre aceasta au anunţat parlamentarii Turciei, care aşteaptă aprobarea preşedintelui ţării, pentru ca legea să poată fi aplicată. De asemenea, noua lege vizează şi blaturile din fotbal.

Parlamentul din Turcia a adoptat un proiect de lege care prevede pedepse de până la doi ani de închisoare pentru huliganism pe stadioane, şi până la 12 ani pentru blaturile din fotbal.

Conform noii legi, care mai are nevoie de aprobarea preşedintelui Turciei pentru a intra în vigoare, cei care scandează lozinci "religioase, rasiste sau legate de diferenţele sexuale" vor primi o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi doi ani, pedeapsa urmând a fi majorată cu jumătate dacă infracţiunea este comisă în scris şi afişată pe stadion. De asemenea, suporterii care încearcă să introducă pe stadion arme, obiecte ascuţite sau torţe vor primi până la un an de închisoare.

Noua legea prevede şi "blaturile" din sport. Cei care vor încerca să mituiască jucătorii sau să plătească stimulente financiare altor echipe vor primi între 5 şi 12 ani de puşcărie. Pedepsele vor fi majorate cu jumătate dacă infracţiunea este comisă de conducătorii de cluburi sau este făcută cu scopul de a influenţa rezultatele de la pariuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu