Legendele hocheiului mondial, Serghei Makarov şi Serghei Babinov, au vizitat în premieră Moldova

Embed:

Premieră pentru Moldova. Unii dintre cei mai buni jucători de hochei din istorie, Serghei Makarov şi Serghei Babinov au vizitat ţara noastră pentru promovarea unui turneu de juniori.  

Serghei Makarov şi Serghei Babinov sunt cele mai mari vedete a hocheiului mondial, care au vizitat vreodată Moldova. Cei doi au participat la deschiderea turneului internaţional destinat juniorilor.

"Câţiva ani în urmă nu îmi imaginam că voi putea veni aici vreodată. Dar iată am venit.. Am locuit zece ani în California. Nici acolo nimeni nu ar zice că poate exista hochei. Dar el există şi se dezvoltă. Cu ce sunteţi voi mai diferiţi?", a întrebat fost jucător de hochei Serghei Makarov.

Cei doi au numit şi principala problemă, care împiedică dezvoltarea acestui gen de sport în Moldova.

"Sunt mulţi entuziaşti aici. Ştiu că aici hocheiul este iubit de ceva timp. Dar ţara voastră este caldă. Nu poţi juca hochei afară. Aveţi nevoie de patinoare. Fără ele nu faci nimic. Dar copii au dorinţă să joace. Asta e cel mai important", a spus Serghei Babinov.

"Ar fi bine să aveţi mai multe patinoare. Nu aşa de mici cum este acesta. Dacă vor fi mai multe patinoare va exista şi hochei", a conchis Serghei Makarov.

Serghei Makarov şi Serghei Babinov au făcut parte din echipa legendară a selecţionatei URSS-ului şi au jucat alături de Veaceslav Fetisov sau Igor Larionov. Şi dacă Babinov a jucat la nivel de club doar la ŢSKA Moscova, Makarov a avut o carieră de vis în NHL, evoluând la echipele San Jose Sharks şi Dallas Stars în anii 90 a secolului trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu