Legendele fotbalului german, Kahn şi Klinsmann, incluse în Hall of Fame

Două nume mari ai anilor 80-90 ai secolului trecut, Oliver Kahn şi Jurgen Klinsmann, au fost incluse în Hall of Fame-ul fotbalului german. Cei doi au devenit membrii clubului select conform votului unui juriu format din 28 de ziarişti de sport din Germania. Kahn şi Klinsmann, împreună cu Hans-Jurgen Dorner și Wolfgang Owerath, alte două nume și mai vechi, s-au alăturat altor 11 componenţi, printe care se numără Gerd Muller, Franz Beckenbauer, Sepp Maier şi Lothar Matthäus.

Portarul Oliver Kahn a jucat 7 sezoane la Karlsruher Sport-Club şi apoi alte 14 la Bayern Munchen. Cu bavarezii, el a cucerit 22 de trofee. Kahn a obţinut 8 titluri în Bundesliga, iar în 2001 a cucerit Liga Campionilor.

În tricoul naţionalei Germaniei, renumitul portar a jucat 86 de meciuri, a devenit campion european în 1996 şi vice-campion mondial în 2002.

Jurgen Klinsmann a jucat la 7 cluburi diferite, printre care VfB Stuttgart, Internazionale Milano şi Bayern Munchen. În cariera sa, atacantul german a marcat 274 de goluri numai pentru echipele de club.

Klinsmann a jucat în tricoul echipei naţionale a Germaniei 108 meciuri în care a înscris 47 de goluri. El a cucerit Cupa Mondială în 1990 şi a devenit campion european în 1996.

Lasă un comentariu