Legendele fotbalului din Brazilia şi Italia au reeditat finala Cupei Mondiale din 1994

Legendele fotbalului din Brazilia şi Italia au reeditat finala Cupei Mondiale de fotbal din 1994, câștigată de brazilieni acum mai mult de un sfert de secol în seria penaltiurilor de departajare. În partida jucată în orașul Fortaleza din nord-estul Braziliei, în tricoul "Seleção", pe teren au apărut printre alții Taffarel, Cafu, Careca, Viola, Romario sau Bebeto, iar din "Squadra Azzurra" nu au lipsit Sebastiano Rossi, Franco Baresi, Demetrio Albertini şi Daniele Massaro.

De pe banca tehnică, echipele au fost conduse de aceeași antrenori: Carlos Alberto Parreira şi Arrigo Sacchi.

Italienii au câştigat confruntarea cu 1-0 graţie golului înscris de Massaro şi astfel s-au revanşat pentru înfrângerea din marele meci disputat acum 26 de ani.

"Revanșa", băiete! Asta este o mare onoare pentru mine și sunt fericit. Eram în vacanță acum, cu toată familia, în Salvador-da-Bahia, și hop!, mi se comunică despre organizarea acestui meci... Atunci mi-am zis imediat: "Gata, familia rămâne pe planul doi!”. Pentru că eu ador fotbalul, în continuare sunt îndrăgostit de minge...", a povestit fostul "internațional" brazilian în 1994, Viola.

Cupa Mondială din 1994 s-a desfăşurat în Statele Unite ale Americii. Finala a avut loc pe stadionul Rose Bowl din Pasadena. Timpul regulamentar şi prelungirile meciului s-au încheiat cu scorul de 0-0, iar în seria penalty-urilor Brazilia a câștigat cu 3-2.

loading...

Lasă un comentariu