Legendarul fotbalist african Didier Drogba a decis să se retragă din fotbal

Legendarul fotbalist african Didier Drogba a decis să se retragă din fotbal. Ivorianul care a evoluat în majoritatea carierei la Chelsea, a ultimul său meci în Statele Unite, pentru Pheonix Rising, cu care a pierdut USL Cup (a doua divizie din SUA), unde a fost și acționar.

Drogba a evoluat între anii 2004 - 2012 și 2014-2015 la Chelsea acolo unde a câștigat de patru ori campionatul și o dată Liga Campionilor. Acum câteva zile, jucătorul lansat în fotbalul mare de OM a declarat: "Să joc fotbal mi-a plăcut mereu, dar acum, la 40 de ani, trebuie să spun gata. Am nevoie de timp pentru alte proiecte personale".

Didier Drogba s-a născut într-un cartier sarac din Abidjan, capitala Coastei de Fildeș. Drogba a crescut într-o casă săracă și a stat acolo până la 5 ani, când a fost trimis de părinți în Franța. Tatăl său avea un frate fotbalist acolo și i l-a încredintat ca să aibă grijă de el. Primul club din carieră a fost Tourcoing, pentru care a evoluat în perioada 1988-1989.

Fotbalistul care a mai trecut pe la Galatasaray și Marseille a devenit faimos după ce, în 2006, a încercat să oprească războiul civil din țara natală, după ce naționala Coastei de Fildeș s-a calificat la Cupa Mondială din Germania. Pentru a-l face pe președintele Gbagbo să oprească războiul civil, Drogba a făcut un apel disperat chiar din vestiar către soldați să lase armele, rugăminte ce a avut un succes neasteptat.

Drogba a fost de două ori fotbalistul African al anului și de 4 ori golgheter. A câștigat trofee chiar și în Turcia cu Galatasaray, titlul, Cupa și Supercupa
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu