Legendarul actor francez Alain Delon a primit premiul Palme d'Or pentru întreaga carieră

Legendarul actor francez Alain Delon a primit premiul Palme d'Or pentru întreaga carieră. Artistul a urcat pe scena de la Cannes cu lacrimi în ochi şi a primit trofeul din mâinile fiicei sale, Anuşca. În discursul său, Delon a mulţumit publicului pentru sprijinul acordat în cele şase decenii de actorie. 

De-a lungul vieţii sale, Alain Delon a trecut prin numeroase scandaluri. Unul dintre cele mai răsunătoare a fost războiul cu cei doi fii ai săi. Dacă mezinul Alain-Fabien a publicat o carte în care vorbește despre tatăl său ca despre un om violent și un xenofob, fiul cel mai mare, Anthony, îl acuză de rele tratamente în copilărie.

Mai mult, în cadrul unui documentar despre Alain Delon, mai mulți biografi de-ai săi au declarat că actorul și-ar fi închis fiul Anthony în cușca câinilor. Marele actor nu a confirmat, dar nici nu a dezmințit acuzațiile cu privire la maltratarea copiilor. Alain Delon, care are 83 de ani, şi-a început cariera de actor în 1957, după ce a terminat armata.

El a jucat în peste 100 de filme și seriale. Cele mai populare dintre ele sunt ”Laleaua neagră”, ”Zorro” şi "Nu treziţi un poliţist care doarme". De-a lungul carierei a câștigat nouă premii, printre care și un Cesar la categoria cel mai bun actor în rol principal, pentru filmul ”Notre histoire”.