Legendara trupă The Rolling Stones sărbătorește 55 de ani de la lansarea albumului lor de debut

Embed:

Legendara trupă rock-and-roll britanică The Rolling Stones sărbătorește astăzi 55 de ani de la lansarea albumului lor de debut, întitulat cât se poate de simplu: ”The Rolling Stones”.

În 1964, la doi ani de la întemeierea trupei, apărea primul vinil cu 12 piese, care a deschis poarta succesului pentru cei cinci tineri muzicieni britanici.

Discul a ajuns instantaneu pe primul loc în topurile din Regatul Unit, a avut priză la public în SUA, Germania și în alte țări.

De-a lungul timpului, albumul a fost vândut în peste 100 de milioane de exemplare și a transformat trupa The Rolling Stones într-una dintre cele mai longevive și de succes formații din lume.

Solistul ei, Mick Jagger, și-a creat un cult al personalității printre îndrăgostiții de rock, datorită stilului unic, mișcărilor nonconformiste și a vocii neobișnuite.

De altfel, după aproape 60 de ani de activitate, The Rolling Stones rămâne în topul celor mai populare formaţii muzicale din lume. Trupa a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume.

În 1989, formaţia a intrat în Rock and Roll Hall of Fame cu titlul "Cea mai mare trupă de rock-and-roll din lume".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu