Legea Procuraturii, în vigoare de astăzi: Vor fi mai puţini procurori, dar vor avea salarii mai mari

Embed:

Schimbare la faţă a Procuraturii din Moldova. Procurorii vor fi mai puţini, nu vor mai purta uniforme şi nu vor mai avea grade. În schimb, vor avea salarii mai mari. Acestea sunt prevederile noii Legi a Procuraturii, care a intrat astăzi în vigoare. 

"Procurorii nu vor mai purta şi nu vor mai depinde de grade speciale de clasificare. De astăzi în legătură cu micşorarea numărului de procurori şi concentrarea eforturilor pe actvităţi specifice ale procuraturii s-a majorat şi salariul procurorilor deja fiind în raport cu salariul magistraţilor", a menţionat şeful interimar al Procuraturii Generale, Eduard Harunjen.

De asemenea, legea oferă o independenţă mai mare procurorului general, care va fi ales prin concurs pe un termen de şapte ani şi va îndeplini doar un singur mandat.

În plus, au fost desfiinţate procuraturile militară, de Transport şi cea de nivelul Curţii de Apel. Ca noutate, de astăzi îşi începe activitatea Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în timp ce Procuratura Anticorupţie va continua să funcţioneze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu