Legea privind combaterea şi prevenirea discriminării stârneşte reacţii contradictorii

Embed:

Coaliţia Nediscriminare, formată din zece organizaţii neguvernamentale, cere Parlamentului să adopte cât mai curând legea privind combaterea şi prevenirea discriminării. Proiectul de lege le oferă minorităţilor sexuale mai multe drepturi, ceea ce a stârnit reacţii contradictorii în societate. Documentul interzice discriminarea în domeniul public, cum ar fi ocuparea forţei de muncă, educaţie, furnizare de bunuri şi servicii sau securitate socială.

Între altele, proiectul de lege oferă minorităţilor sexuale, dar şi celor etnice dreptul de a participa, de exemplu, la elaborarea materialelor didactice şi programelor de studii. Prevederile sunt în acord cu normele Directivelor Europene în domeniul non-discriminării şi al principiului egalităţii de tratament.

Proiectul de lege a fost aprobat de cabinetul de miniştri pe 17 februarie 2011 şi a fost transmis Parlamentului spre adoptare finală. Acesta a stârnit însă reacţii contradictorii în societate. Pe de o parte, Biserica Ortodoxă din Moldova şi mai multe organizaţii neguvernamentale s-au pronunţat împotriva legii, pe motiv că ar da mai multe drepturi minorităţilor sexuale, iar pe de alta - există o altă parte a societăţii civile, inclusiv Coaliţia Neguvernamentală care susţine proiectul de lege.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu