Legea privind ACORDAREA AJUTORULUI DE PAȘTE și INDEXAREA PENSIILOR, în Monitorul Oficial

Embed:

Legea care prevede acordarea pensionarilor unui ajutor unic de 600 de lei de Paşte a intrat în vigoare. Suma va ajunge la 610 mii de moldoveni, care au venituri mai mici de două mii de lei.

Printre beneficiari se numără persoane care ridică pensii pentru limita de vârstă, cei care primesc alocaţii sociale şi persoanele cu nevoi speciale.

Tot astăzi a intrat în vigoare şi decizia privind indexarea dublă a pensiilor din întâi aprilie. Creşterea va fi de 5,3 la sută. Asta datorită faptului că se va lua în calcul media inflaţiei pentru ultimii trei ani, nu doar pentru anul precedent.

Din întâi ianuarie, pensionarii cu venituri mai mici de 1589 de lei primesc deja alocaţii mai mari cu 10 la sută.

În aceste condiţii, de la începutul acestui an, pensiile au crescut cu 15,3 la sută. Legile privind acordarea ajutorului unic de sărbători şi indexarea pensiilor au intrat în vigoare prin asumarea răspunderii de către Guvern.

Şi asta pentru că exista riscul ca anumite alocaţii sociale să fie blocate din cauza situaţiei politice incerte din ţară.

Iniţiativa de acordare a celor 600 de lei cu ocazia sărbătorilor pascale aparţine preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu