Legea Învăţământului ar putea să nu mai fie la fel. IATĂ ce modificări propune Ministerul Educaţiei

Embed:

Ministerul Educaţiei vine cu propunerea de a modifica Legea Învăţământului. Astfel, toţi directorii de şcoli profesionale şi licee ar urma să fie numiţi în funcţie prin concurs public şi doar pe o perioadă de cinci ani.

Potrivit proiectului propus de Ministerul Educaţiei, contractele individuale de muncă ale directorilor instituţiilor publice de învăţămînt preuniversitar şi mediu de specialitate, care nu au fost numiţi prin concurs, atât pe durată nedeterminată, cât şi determinată, vor fi anulate.

Totodată, toate instituţiile care au competenţe legale de numire în funcţie a directorilor vor fi obligate ca, în termen de cel mult şase luni, să organizeze concursuri de ocupare a funcţiilor devenite vacante.

Proiectul legii mai prevede că, directorii instituţiilor medii de specialitate care au fost numiţi prin concurs pe durată nedeterminată, să rămână în funcţie până la expirarea termenului de cinci ani, care începe să curgă de la data numirii în funcţie.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în Moldova sunt 1.356 de şcoli generale, şcoli profesionale şi licee. În prezent, 45 la sută dintre directorii de şcoli generale, şcoli profesionale, colegii şi licee au fost numiţi în funcţii pe o perioadă nedeterminată şi fără concurs.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu