Legea cu privire la indemnizaţiile pentru copii va fi MODIFICATĂ

Embed:

Legea cu privire la indemnizaţiile pentru copii, care urma să intre în vigoare pe 1 aprilie, va fi modificată. Iniţiativa în acest sens a venit din partea ministrului Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, şi a fost lansată în cursul şedinţei de astăzi a Executivului.

Oficialul a solicitat introducerea proiectului de modificare pe ordinea de zi a Executivului, anunţând că decizia a venit în urma discuţiei cu un grup de femei însărcinate şi mame cu copii.

"Am elaborat un proiect de modificare a Legii 289 care a şi fost distribuit colegilor. Graba cu care este propus acest proiect se datorează  faptului că legea urmează să intre în vigoare la 1 aprilie", a declarat Valentina Buliga.

Prim-ministrul, Iurie Leancă, a insistat ca astăzi să demareze discuţiile pe marginea proiectului de modificare a legii cu pricina, pentru a avea posibilitatea să fie îndepărtate toate lacunele.

"Trebuie să iniţiem de urgenţă o discuţie, deoarece este necesar să îmbunătăţim dar să nu înrăutăţim situaţia. Dacă va fi necesar ne întrunim într-o şedinţă de Guvern chiar vineri sau sâmbătă", a spus premierul Iurie Leancă.

Publika.md aminteştefemei însărcinate şi mame cu bebeluşi au protestat pe data de 7 martie în faţa Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei. Luni acestea s-au întâlnit cu ministrul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu