Lecţii speciale în şcolile din ţară. Inspectorii i-au învăţat pe elevi să respecte regulile de circulaţie (VIDEO)

Embed:

Regulile de circulaţie sunt nu doar pentru şoferi, ci şi pentru pietoni. Multe accidente rutiere se produc inclusiv din vina oamenilor care ignoră cele mai elementare reguli atunci când se deplasează pe drumurile publice. Astăzi, la liceul Ştefan cel Mare s-a desfăşurat Operaţiunea "Pietonul", unde elevii au fost învăţaţi cum să traverseze corect strada.

Elevii spun că au însușit lecția:

"Trebuie de așteptat până când mașinile se opresc. Nu se poate de alergat pe stradă".

"Nu voi trece pe roșu. Mereu voi reclama oamenii care nu merită să fie la libertate".

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, cei mai expuşi riscurilor pe şosele sunt copiii.

"Cea mai frecventă încălcare pe care o fac copii este că traversează strada în grabă și o fac în locuri nepotrivite. Dar în multe cazuri și șoferii nu manifestă atenție", a declarat inspectorul Pavel Apostol.

Operațiunea "Pietonul" a început cu o lecţie despre regulile pe care copiii trebuie să le respecte acasă, în stradă și la școală. Inspectorii i-au avertizat pe elevi să traverseze doar la culoarea verde a semaforului, să nu se joace în stradă, dar şi să nu se aprindă focul și să nu urce pe pervaz.

De asemenea, cei mici au avut ocazia să urce în mașinile poliţiştilor de patrulare, să claxoneze și să pornească girofarul.

Operațiunea "Pietonul" se desfășoară în toate școlile din țară. Sloganul campaniei este "Un copil informat - un copil protejat".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu