LECŢII PENTRU PĂRINŢI. Cuplurile tinere au învăţat cum să-şi salveze copii

Embed:

Se poate întâmpla, uneori, ca viaţa copilului să depindă de cât de promt vor acţiona în situaţii extreme părinţii. De acest lucru s-au convins mai multe cupluri tinere care au participat la o lecţie de acordare a primului ajutor celor mici.

Viitorii părinţi au învăţat ce au de făcut atunci când micuţul s-a înecat cu vreun obiect, dar şi cum să îl resusciteze dacă şi-a pierdut cunoştinţă.

Prima regulă de care trebuie să ţină cont părinţii este să nu intre în panică, ci să acţioneze. Fiecare mişcare trebuie executată corect şi rapid.

"Îl iau şi îl fixez pe o mână şi mâna mea o fixez pe picior, cu două mâini îl ţin pe mandibulă, încerc să ţin guriţa deschisă, pentru ca acest obiect când o să iasă să cadă jos, apăs doar cu podul palmei şi 1,2,3,4,5, loviturile mele trebuie să fie glisante, apoi, l-am luat şi îi ţin căpuşorul şi m-am schimbat, următoare manevră sunt cinci compresiuni toracice", a spus medicul Cornel Ursu.

Dacă micuţul şi-a pierdut cunoştinţa, trebuie rapid resuscitat.

"Primul lucru pe care îl fac sunt cinci respiraţii salvatoare, gură la gură, ele arată aşa, apoi fac masaj cardiac", a spus medicul Cornel Ursu.

Cei care au participat la cursul practic spun că au venit din dorinţa de a fi pregătiţi în caz de necesitate. Unii dintre ei au trecut deja prin experienţe neplăcute.

"Într-o zi mânca biscuiţi, şi-a umplut gura cu biscuiţi şi deodată mă uit la ea şi văd cum copilul meu gata se sufoca şi atunci am reacţionat din instinct, nu ştiu cât de corect, acum am venit să învăţ cum este de fapt corect."

"Este foarte important de ştiut cum reacţionat în caz extrem, să nu mă aflu în stare de panică, să nu încerc să caut prin internet că totuşi timpul se pierd"

"Primul ajutor medical este foarte important să îl acorzi în primele minute că pe urmă poate fi târziu."

Astfel de cursuri sunt organizate periodic în Capitală. Cei care se înscriu trebuie să scoată din buzunare 300 de lei, iar un cuplu achită 500 de lei.

Pe aceeaşi temă