LECŢII PENTRU JUDOCANII MOLDOVENI. Seminarul este condus de rusul Vladimir Elcianinov

Embed:

Judocanii moldoveni se pregătesc intens pentru cea mai importantă competiţie din această primăvară, Campionatul European.

În aceste zile i-au lecţii de la unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori din Federaţia Rusă, Vladimir Elcianinov. Acesta se află la Chişinău unde participă la seminarul organizat de Federaţia Naţională de resort.

"Este un profesor foarte cunoscut. A venit să ne arate exerciţii noi şi ne învaţă să gândim anume în procesul luptei, nu doar să proiectăm aruncările", a spus judocanul Denis Vieru.

"Ne predă multe lucruri noi pe care poate nu le cunoaştem. Sunt nişte chestii care sper să ne ajute în pregătirea pentru Campionatul European", a spus judocanul Dorin Goțonoagă.

Vladimir Elcianinov este deţinător al centuri negre şase dan la Judo şi a pregătit de-a lungul timpului mai mulţi premianţi ai Campionatelor Mondiale şi Jocurilor Olimpice. Maestrul le prevede un viitor strălucitor judocanilor moldoveni.

"Băieţii sunt buni. Aţi avut o perioadă când judo-ul a fost în regres, însă în ultimii 2 ani deja băieţii obţin rezultate notorii la diferite competiţii internaţionale. Acum se vede un progres, dacă băieţii vor dori să continue tot aşa să înveţe, atunci va fi doar folos", a spus antrenorul din Federaţia Rusă, Vladimir Elcianinov.  

Oficialii Federaţiei susţin că acest seminar este o etapă importantă de pregătirea pentru Campionatul European, competiţie ce va avea loc la Tel - Aviv în perioada 26-29 aprilie.

"Practic e stabilit lotul. Avem trei seniori Dorin Goţonoagă, Denis Vieru şi Nico Zaboroşciuc. Avem mai mulţi juniori care ar putea face faţă şi la nivel de seniori, dar o să ne mai gândim ce să facem cu ei", a spus secretar FM de judo, Valeriu Duminică. 

Pe lângă membrii lotului naţional la seminarul din capitală participă zilnic aproape 150 de antrenori şi sportivi din toată ţara.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu