Lecții mai interesante. Edelweiss a oferit o tablă interactivă elevilor cu deficiențe de vedere

Embed:

Elevii cu deficienţe de vedere de la liceul cu profil tehnologic vor avea parte de lecţii mai interesante şi vor învăţa temele mult mai uşor. Copiii au primit în dar o tabla interactivă de la fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss.

"Noi am venit cu o donaţie la dumnevoastră, tabla interactivă a fost deja instalată, dar avem acum un lăptop care conţine softuri educaţionale. Noi sperăm că vă va fi de folos".

Cu ajutorul acestei table, cele mai multe teme vor fi predate prin intermediul jocurilor.

"Este un instrument care are direct acces la internet şi puteţi aplica orice informaţie primită sub formă orală să o vedeţi sub formă de imagini, sub formă de filmuleţe", a explicat profesoara elvilor.

Copiii au rămas impresionaţi de cadouri.

"Asta va fi unul, doi. Corect. Acestea vor fi etapele de evoluţie.

"Aceasta foarte mult uşurează timpul pe care noi îl petrecem la lecţie. De exemplu noi pierdem la facerea unui triunghi de 30 de grade, pierdem 5 minute, însă pe tabla interactiv este mai uşor", a spus elev al Liceului cu profil tehnologic, Igor Perdivară.

"Cu siguranţă este mai uşor, mai interesant, deci o să o folosim la maxim. Îţi arată imaginea, înţelegi mai bine", a spus elevul Igor Izuric.

Administraţia instituţiei spune că o astfel de tablă va intriga copiii şi va uşura munca profesorilor.

"Este foarte binevenită, mai ales pentru copii noştri care au vederea slabă, pot să vadă imaginile, pot să vadă toate etapele, este un lucru binevenit şi benefic şi ne bucurăm că am ajuns să avem aşa tablă în şcoală", a spus profesoara de clase primare, Tatiana Iacoviș.

"Mulţumiri fundaţiei Edelweiss pentru contribuţia frumoasă. Eu cred că o să crească reuşita şcolară. Ea este sonoră ceea ce le îmbunătăţeşte calitatea activităţilor şi le trezeşte mult mai mare interes faţă de lecţii", a spus directoarea liceului, Aurica Brînză.

Directorul executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc Edelweiss spune că asemenea acţiuni sunt întreprinse pentru a ajuta copiii şi pentru a le aduce zâmbetul pe buze.

"Pentru copii este foarte important să deţină o astfel de tablă în instituţie. Noi suntem motivaţi de zâmbetele copiilor şi continuăm să investim în copii şi în educaţia acestora, deoarece, astfel defapt investim în viitor", a spus directorul executiv al Fundației "Edelweiss", Lidia Cucoș.

În liceul cu profil tehnologic din Capitală sunt 82 de de elevi cu deficienţe de vedere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu