Lecţii de securitate într-o tabără din Bălţi. Copiii au primit sfaturi de la salvatori şi poliţişti

Embed:

Copiii din tabăra "Olimpieț" din Bălți au avut parte de o lecție utilă din partea poliţiştilor şi salvatorilor. Minorilor li s-a prezentat echipamentul din dotare al specialiştilor şi li s-a oferit sfaturi importante privind securitatea în timpul vacanței. De asemenea, copiii l-au cunoscut pe Carat, patrupedul care îi ajută pe poliţiştii din nordul ţării să descopere crimele.

Copiii au învăţat şi cum trebuie să acţioneze pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni sau accidente:

"Am învățat că dacă vom respecta regulile vom fi în siguranță și viața noastră va fi foarte lungă".

"Dacă noi vom ști aceste reguli, vom fi mereu în siguranță și mereu prudenți".

"Polițiștii solicită copiilor să fie mai prudenți atunci când sunt în preajma bazinelor acvatice, să nu urce la înălțime, să fie precauți atunci când se află în apropierea firelor de tensiune înaltă. Iar părinților le recomandăm să-și supravegheze odraslele în permanență", a declarat Olga Bejenaru, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție din Bălți.

Minorilor li s-au prezent şi diferite utilaje, inclusiv autospecialele din dotarea Poliţiei de patrulare.

Copiii au avut ocazia să-i cunoască şi pe câinii poliţişti: "Este un câine care face parte din echipa Inspectoratului de Poliție din Bălți. Până acum ne-a ajutat să descoperim 12 atacuri talhărești".

Săptămâna trecută, o fetiță de doar cinci ani din raionul Făleşti s-a înecat într-un lac, iar o adolescentă de 15 ani din acelaşi raion a murit, după ce a căzut de la înălțime în timp ce făcea selfie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu