LECȚII CU ZGOMOT DE BORMAȘINĂ. 35 de elevi din satul Băiuș fac ore printre materialele de construcţii

Embed:
35 de elevi din satul Băiuș, raionul Leova, învaţă printre materiale pentru construcţii şi cu sunet de bormaşină pe fundal. Copiii sunt nevoiți să studieze în liceul "Lucian Blaga" din orașul Iargara, unde lucrările de reparaţie sunt în toi. Gimnaziul din localitatea lor a fost optimizat din lipsă de fonduri. Părinții sunt nemulțumiți pentru că unele ore sunt în subsolul instituţiei.

"Acolo lucrează cu diferite instrumente se aude huind, hodorojind, ei nici nu se pot concentra până când la lecții. "
"Au trebuit să aştepte să se termine reparaţia. Se le facă condiţii, să le dea rută mare, să încapă toţi copiii odată."

”De când e lumea copii se duc la școli mai departe, dar măcar până în clasa noua trebuia să rămână să învețe aici. Dacă se duc bătrânii aceștia cui râmân aici.”

Părinții sunt nemulțumiți și pentru că ,până la liceu, elevii sunt nevoiți să meargă înghesuiți. La apariția echipei noastre de filmare șoferul a început, însă, să facă ordine.

Elevii spun că le place noua şcoală, dar sunt deranjați de zgomot.

"Mie îmi place acolo, este frumos, dar câteodată este zgomot."

"Clasele sunt bune, profesorii sunt buni, băncile sunt noi. Doar când trebuie să monteze ceva din fier şi taie, dar în rest nu fac gălăgie."

"Este foarte confortabil, eu aş spune că este foarte bine, dar nu este ca la cealaltă."

Conducerea liceului din Iargara spune că lucrările de reparație vor fi încheiate în trei săptămâni.

"Condițiile pentru elevi sunt create la maximum. Gălăgie în timpul lecțiilor nu este. Copiii sunt separați de blocul unde se face reparație. Procesul de învățământ decurge normal",  a spus directoarea Liceului "Lucian Blaga", Iargara, Raisa Ivanov.

Potrivit reprezentanților Direcției Educaţie din Leova, primarul satului Băiuș a solicitat ca gimnaziul să funcționeze în perioada reparaţiilor liceului din Iargara. Acest lucru însă nu a fost posibil.

"Angajații din instituția respectivă nu pot fi salarizați mai mult decât pentru luna septembrie. Nu au bani suficienți în bugetul instituției respective", a spus șeful Direcției Educaţie Leova, Alexandru Gospodinov.

Copiii au fost transperați în liceul din Iargara la începutul acestei săptămâni. În gimnaziul din satul Băiuș au rămas doar elevii claselor primare.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu