Lecție pentru șoferii care își parchează mașinile neregulamentar. REACŢIA conducătorilor auto

Embed:

Lupta cu șoferii nedisciplinați continuă. Tinerii de la "Stop Ham" au mers astăzi în preajma pieței de pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Capitală, pentru a le da o lecție șoferilor care își parchează mașinile neregulamentar și pun, astfel, viața pietonilor în pericol. Activiştii au lipit abţibilduri pe parbrizele automobilelor, iar din acest motiv unii dintre șoferi s-au arătat indignați.

Pentru început, tinerii i-au rugat pe șoferi să-și parcheze mașina în alt loc. Nu toți au fost de acord. Alți conducători auto s-au lăsat mai ușor convinși să-și ia mașina de pe marginea străzii.

Cei care de fiecare dată au de suferit sunt însă pietonii. Din cauza aglomerației de pe trotuare, aceștia sunt nevoiți să-și pună viața în pericol:

"M-am obișnuit așa. - Nu vă este frică? - Nu".

"Greu tare. Mașini, gropi. E greu pentru mine".

"Da, e foarte greu. Ne străduim și nou să căutăm pe unde este mai liber. Periculos, desigur".

"Sunt foarte multe mașini, marfă. Oamenii nu pot trece nici cu căruciorul. Eu cred că băieții fac corect".

Tot astăzi, activiștii au încercat să alunge comercianții care își vindeau marfa chiar în stradă.

În scurt timp, la fața locului a fost chemat un echipaj de poliție, iar toate mesele au fost luate din drum. Din fericire, comercianții s-au ales doar cu o avertizare.

"Scopul acțiunii este de a atrage atenția asupra acestor probleme, astfel ca autoritățile să întreprindă ceva. Foarte mulți oameni se plâng că în această zonă sunt foarte multe încălcări", a declarat Alexandru Ciolac, organizator.

Potrivit polițiștilor, comercianții care își vând marfa în stradă riscă amenzi de până la 2.000 de lei, iar șoferii care își parchează mașinile în locuri interzise riscă o amendă de 200 de lei și două puncte de penalizare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu