Lecţie de umilinţă. MOTIVUL pentru care un turist a fost refuzat să fie cazat la un hotel din stațiunea Tușnad

Un turist a fost refuzat să fie cazat la un hotel, pe motiv că poartă scutece. S-a întâmplat într-un hotel din stațiunea Tușnad, din județul Harghita. Victima discriminării este un bărbat, cu handicap locomotor grav, care venise la tratament prin Casa de Pensii.

Tânărul de 27 ani a primit bilet de cazare și tratament, prin Casa Națională de Pensii, la un hotel din stațiunea Tușnad. Tatăl a sunat la hotel pentru a se interesa de condițiile de cazare.

"A zis că dacă cumva purtați și scutece. Zic da. Și atunci nu pot să vă primesc", a afirmat Raduly Tibor, însoțitor, tatăl tânărului, scrie digi24.ro.

Dacă telefonic nu au rezolvat situaţia, părinţii au mers cu băiatul la hotel. Conducerea unității a explicat motivele pentru care persoanele cu handicap aflate în astfel de situații nu sunt binevenite în unitate.

"Tratamentele trebuie să se facă în centre specializate, părerea mea. Cade de pe masa de masaj, cine răspunde", a precizat Ileana Colcer, director hotel.

În cele din urmă, familia a fost cazată. Lecţia de umilinţă a rămas, însă: Suntem umiliți. Suntem umiliți, că niciodată n-am pățit așa ceva".

Nu sunt primele acuzații de acest fel, la adresa conducerii hotelului din Tușnad. O femeie din Brăila, părinte al unui tânăr aflat în aceeași situație, spune că a fost refuzată, din motive similare, anul trecut.

În acest caz, femeia a dat în judecată conducerea hotelului, iar acum sunt în plin proces.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu