Lecţie de onestitate oferită de doi copii din oraşul Orhei. Au găsit câteva sute de lei pe stradă. Ce au făcut cu ei

Embed:

Lecţie de onestitate oferită de doi copii din oraşul Orhei. Băieţii au găsit câteva sute de lei pe stradă şi le-au returnat poliţiei. Daniel Vascan şi Cristian Garabagiu sunt elevi în clasa a 4-a a Liceului "Ion Luca Caragiale". Se întorceau împreună acasă de la şcoală, atunci când au dat de banii împrăştiaţi.

"- Am găsit o sumă destul de mare de bani şi am aşteptat acolo, ca să vină stăpânul, dar nu a venit", a spus Daniel Vascan, elev.

"- Dar nu a venit.
- Cât timp aţi aşteptat?
- 30 de minute. Şi noi am decis să ne ducem la poliţie să dăm banii deoarece poate are probleme familia dată", a zis Cristian Garabagiu, elev.

Vestea despre gestul băieţilor s-a dus repede atât pe reţele de socializare, cât şi în şcoala în care învaţă.

" Le-am dat exemplu pentru colegi, să înţeleagă ce costă aşa o faptă.Trebuie să contribuim ca faptele măreţe să se înmulţească ", a declarat Svetlana Albu, profesoară.

"Deocamdată, păgubitul nu a fost identificat. El este aşteptat la Inspectoratul de Poliţie Orhei, iar dacă timp de şase luni nu se prezenta nimeni atunci acest bun este restituit persoanei, care a găsit-o", a declarat Diana Maxim, ofiţer de presă al IP Orhei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu