Leancă, nemulţumit în continuare de majorarea preţurilor la carburanţi. "CNA să verifice ce se întâmplă"

Embed:

Nemulţumiri la Guvern. Premierul Iurie Leancă s-a arătat revoltat de faptul că în ţara noastră preţul la combustibili a fost majorat, iar directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Sergiu Ciobanu, doreşte revizuirea metodologiei de calcularea a preţului carburanţilor. În acest context, şeful Executivului a cerut ca reprezentanţii Centrului Naţional Anticorupţie să verifice ce se întâmplă la ANRE şi de ce se trenează la capitolul metodologiei respective.

"Domnule Ciobanu, acest subiect a fost dicutat şi dezbătut de atâtea ori. Nu înţeleg care este scopul şi de ce doriţi revizuirea acestei metodologii. Poate problema e alta. Mă întreb ce se întâmplă... Am să rog colegii de la CNA să verifice ce se întâmplă la ANRE, deoarece noi am analizat toate elementele cheie privind metodologia respectivă", a spus prim-ministrul.

Publika.md precizează că şi la şedinţa trecută, premierul Leancă s-a arătat inginat de scumpirea carburanţilor. 

Recent, Agenţia Naţională pentru reglementare în Energetică a inițiat procedura de suspendare a licenței pentru importul și comercializarea angro a gazului lichefiat deținută de compania Dominic. 

la 19 septembrie, staţiile PECO au scumpit carburanţii pe care îi vând cu amănuntul, pe fundalul scăderii preţurilor globale la ţiţei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu