Leancă: "Moldova ar putea avea un regim liberalizat de vize cu UE până la sfârşitul anului 2012"

Embed:

Moldova ar putea avea un regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană până la sfârşitul anului 2012. Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe, Iurie Leancă, pentru radio "Europa Liberă", înainte de vizita sa la Praga.

Potrivit lui Leancă, acest lucru se va întâmpla dacă va fi menţinut ritmul reformelor iniţiate de actuala guvernare. Iurie Leancă spune că doar prin atragerea investiţiilor şi prin reforma justiţiei ar putea fi grăbit procesul de liberalizare a regimului de vize şi de obţinere a unui regim de comerţ liber cu UE.

"Eu consider că din punct de vedere tehnic până la finele anului 2012 noi ne vom încadra perfect în îndeplinirea cerinţelor şi rigorilor, care ne-au fost prezentate. Obţinerea regimului fără de vize şi 80 la sută ţine de noi, poate chiar mai mult  85 %.Ceea ce contează este să facem tot ce ţine de noi şi să comunicăm cu colegii noştri din UE", a punctat ministrul de Externe.

Menționăm că Iurie Leancă a plecat, astăzi, 16 mai, într-o vizită de lucru la Praga. Acolo el va avea o întrevedere cu omologul său ceh Karel Schwarzenberg.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu