Leancă, îngrijorat de acţiunile Tiraspolului: Eforturile noastre de a consolida încrederea întâmpină rezistenţă

Embed:

La Guvern, premierul interimar Iurie Leancă a convocat astăzi o şedinţă, în cadrul căreia s-a discutat despre incidentul de noaptea trecută, de la Varniţa. La finalul întrunirii, oficialii şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu acţiunile Tiraspolului, dar şi speranţa că situaţia va fi detensionată prin dialog.

"Situaţia a revenit în albia normalităţii. Acest incident ne îngrijorează. Constatăm că toate eforturile noastre de a edifica acest climat de încredere, în ultimul timp, se lovesc de o anumită rezistenţă. Sper ca ai noştri colegi de la Tiraspol să de-a dovadă de raţiune, astfel încât cel puţin în perioada Paştilor, cetăţenii să nu întâmpine niciun fel de probleme", a declarat premierul interimar, Iurie Leancă.

"S-a mers pe căi paşnice, dialog, ca să se evite orice acţiuni de tensionare adiţională a situaţiei. Suntem în contact cu partenerii internaţionali, care iau atitudine faţă de tot ce se întâmplă în zona de securitate. Avem deja mesaje din partea OSCE, avem discuţii şi aşteptăm reacţii din partea preşedenţiei OSCE", a menţionat viceprim-ministrul pentru Reintegrare în exerciţiu, Eugen Carpov.

Publika.md aminteşte că, ieri, militarii transnistreni au instalat, unilateral, două posturi de control între satul Varniţa, controlat de autorităţile de la Chişinău, şi microraionul Severnîi din oraşul Bender. După șase ore, posturile de control au fost scoase.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu