Leancă: Îmi asum acordul politic de constituire a noii Coaliţii

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Iurie Leancă, îşi asumă acordul politic de constituire a Coaliţiei Guvernare Pro-Europeană. Cel puţin aşa a declarat acesta, după ce documentul a fost semnat.

Leancă a declarat că principalul său obiectiv este o guvernare eficientă şi echilibrată. "Dorim să asigurăm funcţionalitatea instituţiilor statului, astfel încât să putem spune că am îndeplinit angajamentele asumate. Dar pentru acest lucru e nevoie să fie un efort al întregii echipe guvernamentale", a menţionat Iurie Leancă.

Mai mult, Leancă a promis că va asigura o comunicare bună între ramurile statului şi va veghea ca atmosfera în cadrul Guvernului să fie una constructivă, iar fiecare ministru, indiferent de orientarea politică, să respecte acrodul pro-european. "Vom porni de la miza noastră, dar ne vom baza pe munca anterioară", a menţionat oficialul.

După două săptămâni de negocieri, candidatul desemnat la funcţia de premier, Iurie Leancă, vine, astăzi, în faţa deputaţilor, pentru a prezenta programul viitorului cabinet şi echipa guvernamentală. Guvernul are nevoie de votul de încredere a 51 de deputaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu