Leancă îi va explica lui Şevciuk care sunt avantajele semnării acordului la Vilnius (VIDEO)

Embed:

Premierul Iurie Leancă spune că, la întâlnirea de la Augsburg, Germania, îi va explica liderului de la Tiraspol care sunt beneficiile pe care le-ar putea avea cetăţenii din stânga Nistrului, după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Declaraţiile au fost făcute la Fabrika.

"Colegii de la Tiraspol să nu uite că există anumite realităţi geopolitice. Şi Ucraina şi Chişinăul merg pe o formulă şi pe o abordare foarte clară - această zonă de liber schimb care înseamnă aceleaşi principii, aceleaşi reguli şi pentru Ucraina şi pentru noi. Îmi vine greu să-mi imaginez cum vor putea ei construi aici o insuliţă mică unde ar putea fi aplicate alte reguli decât cele aplicate in Republica Moldova şi în ansamblu", a declarat premierul.

Iurie Leancă se va întâlni cu Evgheni Şevciuk în cadrul Conferinţei internaţionale pentru reglementarea conflictului transnistrean. La eveniment vor participa experţi internaţionali, dar şi reprezentanţii la negocierile în formatul "5+2". Subiectele discutate se vor referi la reglementarea conflictului, dar şi la neînţelegerile apărute în ultima perioadă între Chişinău şi Tiraspol.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu