Leancă a vrut să fie mai convingător şi a MINŢIT când a promis regim liberalizat de vize până la sfârşitul lui 2012

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, recunoaşte că a exagerat atunci când a declarat că, până la sfârşitul acestui an, Republica Moldova va avea regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Totuşi, oficialul a explicat la emisiunea Studiou Deschis de ce a făcut această declaraţie.

"Nu mă dezic de ceea ce am spus atunci. Am avut impresia că oamenii sunt prea pesimişti. Eram convins că dacă vom lucra mai convingător vom obţine rezultate mai bune", a explicat Iurie Leancă.

În acelaşi timp, ministrul spune că nu regretă ce a spus şi, dacă demisia sa ar grăbi pocesul de obţinere a regimului liberalizat de vize, va face acest pas.

"Nu regret ceea ce am spus. Dacă demisia mea va ajuta în vre-un fel, atunci cu mare drag mă voi retrage", a conchis Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Publika.md aminteşte că, anterior, premierul Vlad Filat şi ministrul de Externe, Iurie Leancă, au declarat că moldovenii vor călători fără vize în UE, până la sfârşitul acestui an. Mai mult, Filat a declarat că va renunţa la cariera politică, dacă nu vom obţine regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Şi Iurie Leancă a promis că va demisiona din fotoliul de ministru dacă moldovenii nu vor călători fără vize în ţările Uniunii Europene, până la sfârşitul lui 2012.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu