LEAFĂ LA DISCREŢIA MINISTRULUI: Peste 130 de angajaţi de la UASM vor rămâne fără lucru

Embed:
În jur de 500 de angajaţi de la Universitatea Agrară şi-au primit salariile cu întârziere, în urma unor indicaţii date de ministrul Agriculturii, Georgeta Mincu. Demnitarul a vizitat instituţia de învăţământ luna trecută şi a cerut administraţiei să reducă din personal, în special cel tehnic, deoarece mulţi ar fi fost angajaţi în baza relaţiilor de rudenie.

"În jur de 500 de angajaţi, dintre ei, 400 sunt personal tehnic şi în jur de 130 sau 150 sunt cadru didactic. Deci, noi am reţinut plăţile la salarii, nu toate două luni, ci gradual, pentru a responsabiliza inclusiv contabilitatea", a spus Georgeta Mincu, ministrul agriculturii.

Salarizarea pentru luna august a fost reluată abia săptămâna asta, deşi în mod normal unii angajaţii ar fi trebuit să-şi primească lefurile cel târziu în 20 septembrie.

Rectorul Universităţii Agrare, Liviu Volconovici, a prezentat ministrului planul de optimizare solicitat. Potrivit acestuia, aproximativ 130 de funcţii urmează să fie lichidate.

"Săptămâna aceasta am decis împreună cu rectorul, să vină ei cu o optimizare şi să reducă în jur de 130 de poziţii. Vor fi reduse din 10 noiembrie pentru că urmează personalul să fie înştiinţat. Să fie comasate cumva funcţiile", a spus Georgeta Mincu, ministrul agriculturii.

Prin urmare, unii angajaţi vor fi daţi afară în cel mult o lună. Asta, deşi legea prevede ca ei să fie anunţaţi cu cel puţin două luni înainte că urmează să fie eliberaţi din funcţii.

"Ne-am uitat să reducem în primul rând locurile vacante pe care le avem. Pe urmă acolo, cei care au mai mult de un salariu, care erau ocupaţi prin cumul. Care rămâne, el rămâne pe un salariu, dar nu pe 1,5 sau pe 1,25. - Aţi anunţat personalul Universităţii despre această reformă? O parte i-am anunţat. Probleme vom avea cu aceştia care, nu ştiu câţi sunt ei, trebuia să-i prevenim cu două luni înainte că ei după asta rămân fără lucru."

Georgeta Mincu a vizitat Universitatea Agrară în data de 18 septembrie şi a recomandat administraţiei să revizuiască ofertele educaţionale şi să se conformeze cerinţelor de pe piaţa muncii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu