LE PLOUĂ ÎN CASE. Locatarii unui bloc din Capitală, fără acoperiş de 8 ani

Embed:

De opt ani, plouă şi ninge ca afară în mai multe apartamente ale unui bloc de pe strada Pandurilor, din sectorul Botanica al Capitalei. Şi asta deoarece antreprenorul nu a finalizat lucrările de construcţie a mansardei.

Locatarii se plâng că aruncă bani în vânt pe reparaţie, iar apartamentele de la etajul patru sunt inundate la fiecare ploaie. Firma responsabilă de construcţia acoperişului este în proces de insolvabilitate, iar administratorul refuză să achite prejudiciile.

De-a lungul anilor, oamenii au încercat să repare acoperişul cu forţele proprii, dar la prima ploaie erau inundați. Cei mai expuşi sunt locatarii de la ultimul etaj, al patrulea, unde a căzut tencuiala până la beton.

"Iată acest perete se strică, acolo este gips carton şi din cauza ploilor se macină."

Dar şi ceilalţi locatari, de la etajele inferioare, tot au de suferit. Această femeie spune că, deşi locuieşte la etajul doi, apa de la ploaie ajunge de multe ori să-i picure în cap.

"Uite curge pe aici, conducte pentru apă nu sunt şi apa curge pe pereţi, dar şi pe geamuri."

Locatarii se plâng că le este frică să trăiască în propriile case, întrucât pe pereţi au apărut fisuri. Unii dintre ei s-au mutat la chirie.

"Iată era din acel colţ şi până în acesta o fisură cât un deget."

Acum locatarii blocului îşi caută dreptatea în instanţa de judecată, însă reprezentantul companiei invocă lipsa banilor, pentru a se eschiva de la achitarea daunele cauzate.

Între timp, instanţa a obligat o altă companie să construiască acoperişul acestui bloc, din contul unor datorii la stat. Lucrările ar trebui să înceapă în data de 17 iulie.

"După autorizaţia de construcţie avem un termen de 14 zile pentru începerea lucrărilor. Eu cred că maxim în două săptămâni urmează a fi începute lucrările", a spus Nicolae Bostan, lichidator.

Autorităţile publice locale afirmă că sunt la curent cu situaţia de pe strada Pandurilor, însă primăria nu poate impune compania să-şi onoreze obligaţiunile.

"La moment suntem cu mâinile legate, unica ce putem face este să punem presiuni asupra administratorul de insolvabilitate pentru ca acesta să întreprindă masuri pentru a nu provoca daune locatarilor", a spus Ghenadie Dubiţă, şef adjunct Direcţia Locativ Comunală, Chişinău.

Locatarii blocului spun că dacă nu vor fi auziţi, vor merge până la CEDO pentru dreptate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu