Le fuge pământul de sub picioare: În urma precipitațiilor din aprilie, o stradă din Ceadîr-Lunga este amenințată de alunecări

Embed:

O stradă din orașul Ceadîr-Lunga riscă să o ia la vale. Situația s-a agravat în urma ninsorilor și ploilor din luna aprilie. În zona de risc se află patru locuințe.

Autoritățile locale spun că pentru a stopa alunecările de teren sunt necesare 100 de mii de lei, bani care nu există în bugetul local.

Varvara Semenciuc locuiește toată viața în această casă. Femeia își face griji atât pentru ea, cât și pentru cei patru nepoți, pentru că simte cum îi fuge pământul de sub picioare.

"Îmi este foarte greu. Stau cu grijă. Dacă nepotul nu este, ies în drum și îl caut.", a comunicat locuitoarea orașului Ceadîr-Lunga, Varvara Semenciuc.

Și casa acestei femei este în zona alunecărilor. De ani de zile, stă cu frica în sân, pentru că râpa a ajuns chiar lângă gospodăria ei.

"Anul trecut, când a plouat, trei metri de pământ s-au surpat. A fost zăpadă, iarăși au fost alunecări și gardul cade. Această bucată de gard se ține de nuc.", a afirmat locuitoarea orașului Ceadîr-Lunga, Ana Barbăneagră.

Râpa de lângă cele patru case aflate în zona de risc are o adâncime de aproximativ 20 de metri.

"Casa mea se află la 50 de metri de la acest loc. Următoarea e casa mea. Sunt îngrijorată."

Adâncimea crăpăturilor deja ajunge la aproximativ jumătate de metru. Iar dacă situația se va agrava în continuare, cel puțin patru locuințe vor rămâne izolate de restul orașului.

Pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor, accesul transportului pe această porţiune de drum a fost închis.

"Dacă alunecă pământul când mergi pe aici, cazi în râpă."

Primarul a cerut bani de la autoritățile găgăuze pentru a rezolva problema.

"M-am adresat Comitetului Executiv al Găgăuziei și Adunării Populare a Găgăuziei. Această porţiune prezenta şi până acum pericol pentru oameni, deoarece drumul se află lângă o prăpastie. După precipitaţii, în special după ce a nins, pământul a început să alunece.",  a declarat primarul orașului Ceadîr-Lunga, Anatolii Topal.

Reprezentanții Serviciului Situațiilor Excepționale au confirmat că există pericol majori ca locuinţele să fie înghiţite de pământ.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu