Le-a ieşit fum din electrocasnice! Mai mulţi săteni din Cioara şi-au pus mâinile în cap când au văzut ce au păţit

Embed:

Zeci de familii din satul Cioara, raionul Hânceşti, au rămas fără electrocasnice. S-a întâmplat din cauza şocurilor de tensiune, produse de două ori în decurs de o săptămână.

Localnicii spun că au plătit mii de lei pentru reparaţia aparatelor şi aşteaptă să fie despăgubiţi de către distribuitorul de energie electrică:

"Iată așa tăiam o țeavă și a ars aparatul în mâna mea. Când mă uit și radioul s-a oprit. Am aprins lumina, s-a spart becul. Când m-am dus în casă erau arse frigiderul şi mașina de spălat".
 
În această situație s-au pomenit aproximativ 30 de familii:

"Mi-am dus televizorul la reparație și mi-au spus că trebuie să schimb placa, căci la mine e plasmă și numai pentru asta trebuie să achit până la 4000 de lei".

"A ars calculatorul, boxa, modemul și tunerul. În total, eu am reparat de două ori, mă costa 2360".

Oamenii spun că în momentul producerii incidentelor, tensinea în reţea era de peste 400 de volţi, dublu faţă de cea normală:

"Iată uitați-vă, arată 210. Și la acesta e la fel. Era tensiunea 440, dar când au venit era 380. Domnii de la Union Fenosa spunea că aparatele sunt vechi și nu arată corect".

Distribuitorul  de curent i-a informat pe localnici că este gata să-i despăgubească, dar în anumite condiţii. Dacă se va dovedi că oamenii au receptoare electrice care nu corespund normelor tehnice atunci furnizorul de curent nu va achita despăgubiri. Și asta deoarece, în asemenea caz, consumatorul este obligat să instaleze dispozitive speciale care atenuează fluctuațiile din rețea.

Compania anchetează motivele producerii incidentelor.

"În funcție de rezultatele investigării se va rezolva problema privind restituirea pagubelor invocate de consumatori. În cazul în care prejudiciul a fost cauzat de defecțiuni la rețelele întreprinderii, aceasta compensează prin una din modalitățile mai comode clienților stabilite de comun acord",  a declarat purtătorul de cuvânt al Gas Natural Fenosa, Vasile Gribincea. 

Şocurile de tensiune în satul Cioara au avut loc în data de 29 august şi în 5 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu