Lazăr salută iniţiativa lui Leancă de a înfiinţa un Consiliu Economic, care va funcţiona pe lângă premier

Embed:

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, salută iniţiativa premierului Iurie Leancă de a înfiinţa un Consiliu Economic pe lângă prim-ministru. Potrivit lui Lazăr, această instituţie va consolida şi mai mult relaţia dintre autorităţi şi mediul de afaceri.

"Salut această decizie, fiindcă noi avem platformă de comunicare la ministerul Economiei, Consiliul consultativ, discutam întotdeauna cu mediul de afaceri, dar tematica economică şi tematica businessului nu era pe linia de priorităţi a fostului Guvern şi mă bucur că doleanţele noastre au fost auzite", a menţionat Lazăr.

Săptămâna trecută, premierul Iurie Leancă a declarat că vrea să restabilească Consiliul Economic, care va funcţiona pe lângă prim-ministru. Acesta va reuni oameni de afaceri şi experţi economici, care vor căuta soluţii pentru dezvoltarea afacerilor, dar şi pentru atragerea investiţiilor în Moldova.

În 2011, printr-o hotărâre de Guvern, a fost înfiinţat Consiliul Economic pe lângă prerierul Vlad Filat, ca instituţie consultativă. Acesta, însă, nu a funcţionat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu