Lavrov: "Subordonații SUA" împiedică OSCE să lucreze în Ucraina

Secretarul de stat american, John Kerry, trebuie să le ordone "subordonaților" săi să nu mai împiedice Organizația pentru Securitate și Cooperare din Europa (OSCE) să lucreze în Ucraina. Solicitarea aparţine ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, scrie agerpres.ro.

Moscova a acuzat SUA că susține Kievul și că poartă, la rândul lor, "responsabilitatea pentru sângele vărsat" în estul Ucrainei, unde au loc lupte intense între separatiști și forțele guvernamentale.

"Este important să se obțină o încetare a focului în zona de conflict din Ucraina și să se înceapă negocieri între beligeranți, în conformitate cu modalitățile din acordul încheiat la Geneva, în aprilie" au convenit Lavrov și Kerry, în timpul unei discuții telefonice.

În acest context, John Kerry a respins denegarea omologului său rus asupra implicării Moscovei în conflictul ucrainean. Departamentul de Stat, într-un raport separat comunicat de un înalt responsabil, a explicat că John Kerry i-a "cerut ministrului Lavrov să oprească trimiterea de arme grele și tirurile de rachete și artilerie din Rusia spre Ucraina și să înceapă să ajute la dezescaladarea conflictului".

"El nu a acceptat denegarea ministrului Lavrov cu privire la faptul că armele grele din Rusia contribuie la conflict", a notat acest responsabil american.

Serghei Lavrov a anunțat, de asemenea, că Moscova invită din nou observatori ai OSCE să viziteze posturile de frontieră din Donețk și Gukovo.

Observatori din partea OSCE au vizitat deja la 15 iulie aceste posturi situate de-a lungul frontierei ruso-ucrainene și atașați militari străini au examinat locul unde au căzut mai multe obuze trase de pe teritoriul Ucrainei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu