Lavrov: Rusia nu are nicio intenție să treacă frontiera Ucrainei

Rusia nu are nicio intenție și nici interesul să treacă granița Ucrainei. Declaraţia a fost făcută de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în cadrul emisiunii de analiză, scrie agerpres.ro.

"Punctele de vedere ale Rusiei și occidentalilor cu privire la situația din Ucraina se apropie deschizând calea unei posibile inițiative comune. Ultima mea întâlnire cu secretarul de stat american, John Kerry, la Haga și contactele mele cu Germania, Franța și cu alte țări arată că se conturează posibilitatea unei inițiative comune care ar putea fi propusă pentru Ucraina', a afirmat ministrul rus.

Totodată, Lavrov a sugerat o federalizare a fostei republici sovietice: "Acesta nu este un cuvânt tabu. Sunt convins că noi trebuie să insistăm asupra acesteia și nu pentru că am avea o astfel de dorință, ci pentru că este o cerință a regiunilor din sudul și estul Ucrainei".

Declarațiile ministrului rus de externe intervin după convorbirea telefonică ce a avut loc vineri seara între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Barack Obama, în cadrul căreia liderul de la Kremlin a făcut apel la cooperare internațională în vederea stabilizării situației din Ucraina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu