Lavrov rămâne neînduplecat. Întâlnirea cu reprezentanţii marilor puteri a provocat discuţii dificile

Embed:

La o zi după încheierea negocierilor la nivel înalt cu şeful diplomaţiei ruse, care s-au încheiat fără progrese semnificative, şefii de stat şi guvernele statelor europene se vor întâlni de urgenţă. De la ora 12:30, liderii europei vor discuta la Bruxelles despre situaţia din Ucraina.

Secretarul american de Stat a calificat discuţiile cu omologul său rus, Serghei Lavrov, drept dificile, dar a promis că acestea vor continua. Oficialul a subliniat că violarea de către Rusia a suveranităţii Ucrainei nu va rămâne nepedepsită. 

"Statele Unite sunt pregătite să discute cu toate părţile pentru a soluţiona criza din Ucraina cât mai curând posibil. Facem din nou apel către Rusia să înceapă discuţiile directe cu Guvernul de la Kiev şi să-şi retragă trupele în cazărmi", a declarat secretarul american, John Kerry.

Pe de altă parte, NATO a decis să revadă cooperarea cu Rusia, din cauza acţiunilor militare din Crimeea şi optează pentru întărirea relaţiilor cu Ucraina. 

"Am suspendat pregătirile pentru prima misiune comună NATO-Rusia. Este vorba despre escortarea navei americaneCape Ray, care va neutraliza armamentul chimic din Siria. Aceşti paşi transmit un mesaj clar - acţiunile Rusiei nu vor rămâne fără consecinţe", spune secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

La întrevederea din capitala Franţei a fost prezent şi şeful diplomaţiei ucrainene, dar Serghei Lavrov a refuzat să discute cu acesta, pentru că Rusia nu recunoaşte legitimitatea noii puteri de la Kiev. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu